LINGUINE met MOSSELEN

Heerlijk en erg makkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pureer met de staafmixer een handvol basilicumblaadjes met de pijnboompitten, knoflook en olijfolie. Vermeng met de gemalen parmezaan tot een dik vloeibare pesto.
  2. Pel en ontpit de tomaten. Snij in blokjes.
  3. Spoel de mosselen tot het water helder blijft. Doe ze met het aanhangende water en de wijn in een diepe kookpan. Laat ze 3 min. koken. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. koken. Eventueel even laten afkoelen en uit de schelp halen.
  4. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng meteen met de pesto. Doe er de tomaatblokjes en mosselen bij. Werk af met basilicumblaadjes.

Tip

Ook lekker zonder pesto. Dan echter een dikke ajuin en 2 teentjes knoflook stoven en daar de tomaten bijvoegen. Dit samen met de mosselen bij de pasta voegen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?