linguine met kippengehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetl jalapenos
  • 1 bakje koriander 15g
  • 500 gr kippengehakt
  • 2 eetl arachideolie
  • 1 ui
  • 2 puntpaprika's
  • 1 eetl picadillo specerijen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 gr linguine nr7

Bereidingswijze

  1. Snijd de jalapenos en de steeltjeskoriander fijn. Houd de blaadjes apart. Meng deze aan het kippengehakt en rol een 20 tal balletjes van. Verhit een pan en bak ze een 4 tal min .Schep ze eruit met een schuimspaan en laat het vet in de pan .
  2. Snipper de ui fijn en halveer de puntpaprika's in de lengte .Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Bak de i en de paprika's en de picadillo kruiden in het achtergebleven bakvet. Op middelhooge vuur een 5 tal min voeg daarna de tomatenblokjes bij en de balletjes laat nog eens 10 min verder pruttelen op een laar vuur met deksel.
  3. Kook ondertussen de pasta zoals vermeld op het pak. Meng de pasta daarna met de saus en balletjes en de bijgehouden korianderblaadjes.

Tip

Je kan er eventueel op het laats zure room opscheppen .

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?