Recept 05 (0 stemmen)

Linguine carbonara met spekjes en pecorino

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

PASTA

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (5 min.)
  3. - Snipper het knoflook fijn.
  4. - Rasp de pecorino.
  5. Bereiding
  6. (20 min.)
  7. 1 Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Voeg het fijngesnipperde knoflook toe en bak glazig.
  8. 2 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af (schud de pasta niet uit, zodat er nog vocht tussen blijft zitten).
  9. 3 Hak intussen de platte peterselie fijn.
  10. 4 Kluts de eieren en meng met de pecorino. Kruid met versgemalen zwarte peper.
  11. 5 Doe de pasta en het eimengsel in de pan met het spek en het knoflook. Voeg de fijngehakte peterselie toe, roer goed om en laat even al roerend garen in de nog hete pan (de eieren mogen niet stollen). Kruid naar smaak met zwarte peper.
  12. Afwerking
  13. Geef er een slaatje bij.
  14. Tip
  15. Bij dit gerecht past een slaatje van gemengde jonge slablaadjes, gesnipperde sjalotten, grofgehakte walnoten en in fijne staafjes gesneden koolrabi. Bedruppel met een dressing van 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. ciderazijn en 1 koffiel. dijonmosterd. Kruid met zwarte peper en zout.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?