Limoncello semifreddo

Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 citroen
  • 2 el fijnr kristalsuiker
  • 60 ml limoncello
  • 325 gr lemoncurd
  • 250 gr stevige roomkaas naturel
  • 24 lange vingrs
  • 250 gr mascarpone
  • VOOR DE SIROOP
  • 1 citroen
  • 100 gr fijnr ktistalsuiker

Bereidingswijze

  1. Een zomerse ijstaart met limoncello en citroen.
  2. Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit. Meng het in een kom met de suiker en de limoncello.
  3. Neem een andere kom en stop daar de roomkaas en lemon curd in. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Voeg dan de mascarpone toe en klop erdoorheen.
  4. Bekleed een cakevorm van 1 liter met plastic folie. Zorg ervoor dat de folie royaal over de rand hangt (zodat je het straks over de semifreddo heen kunt vouwen).
  5. Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en leg ze op de bodem van de cakevorm.
  6. Schep de helft van het roomkaasmengsel over de lange vingers heen.
  7. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers.
  8. Sla het plastic folie terug over de semifreddo en zet hem minstens 6 uur (of een hele nacht) in de vriezer om op te stijven.
  9. Maak de siroop: rasp de schil van de citroen fijn (de rest heb je niet nodig) en verwarm met de suiker en 100 ml water in een steelpannetje. Roer totdat de suiker is opgelost en breng dan aan de kook. Laat 5 minuten inkoken en schenk in een kom. Laat afkoelen.
  10. Haal de semifreddo 15 minuten voor het serveren uit de diepvries. Snij in plakken en serveer met de siroop.

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door elsjhe op 28 juli 2016 om 14u48

Welke roomkaas gebruik je hiervoor? Waar kan ik lemon curd kopen?

Gepost door Love to Cook op 28 juli 2016 om 16u11

Hallo elsjhe, Je kunt hier Philadelphia naturel roomkaas voor gebruiken , of Monchou naturel roomkaas. lemon curd kun je in elke goed gesorteerde supermarkt kopen. Het staat meestal bij de jams. Hopelijk heb ik je kunnen helpen en laat je me weten, hoe het recept genoten is. Groetjes Love to Cook

Gepost door elsjhe op 30 juli 2016 om 14u58

Bedankt. Heb van een ander merk roomkaas en deze smaakt niet zo lekker. Lenin curd nergens te vinden, heb limoncello toegevoegd. Nu staat hij in vriezer

Hoeveel sterren geef jij dit recept?