Limoncello Paastaart

Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gr magere Franse kwark
  • 250 gr slagroom stijfgeklopt
  • 1 pak lange vingers
  • 150 ml limoncello + extra om te besprenkelen
  • 10 blaadjes gelatine
  • 170 gr witte basterdsuiker
  • 2 biologische citroenen sap en zeste

Bereidingswijze

  1. Beleg de bodem van een met boter ingevette springvorm van 24 cm met de lange vingers met de suikerkant naar boven . Besprenkel de lange vingers rijkelijk met de limoncello en laat even intrekken.
  2. Rasp de schil van de 2 citroenen en zet dat even apart. Pers de 2 citroenen uit.
  3. Week de 10 blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.
  4. Warm de limoncello met het citroensap in een steelpannetje. Pas op laat niet koken. Haal de pan van het vuur .Knijp de gelatine uit en los deze op in het limoncello- citroenmengsel. Laat even iets afkoelen.
  5. Roer in een kom de suiker, kwark en de helft van de citroenschil door elkaar en voeg het gelatinemengsel toe. Werk alles goed door elkaar. Voeg als laatste de stijf geklopte slagroom toe en werk dit ook door het mengsel.
  6. Schenk uiterst voorzichtig beetje voor beetje het mengsel op de lange vingers, zodat ze te tijd hebben zich "vol"te zuigen.
  7. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Versier de taart vlak voor serveren naar eigen inzicht en geniet.

Tip

Deze taart is helemaal niet machtig doordat ik koos voor magere kwark.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?