Recept 05 (0 stemmen)

Limoenconfituur - maar dan niet zo bitter

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Mommy N's potjes confituur

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de limoenen in 2 en pers het sap er uit, laat ook de pulp in het sap aanwezig. Pers tot je 750 cc sap hebt (afhankelijk van de grootte en de sappigheid van de limoenen heb je misschien minder dan 2 kg nodig).
  2. Doe het sap in een pot en voeg de suiker toe. Roer goed om.
  3. Zet de pot op het vuur en breng voorzichtig aan de kook. Wanneer de confituur kookt, laat die dan een 4-5 minuten verder pruttelen. Neem daarna van het vuur en giet onmiddellijk over in glazen bokalen, schroef het deksel er op en zet ondersteboven om vacuum te trekken.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Mommy N op 27 juli 2014 om 16u27

Door de pulp in het sap te laten heb je een nog betere smaak maar boet je in aan helderheid van de gelei. Als je een heldere gelei wilt, zeef dan de pulp uit het sap alvorens de suiker toe te voegen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?