Limoencake van Polenta met ricotta
Laten we eens cake bakken op z'n Italiaans! Deze limoencake met polenta en ricotta is een verfrissend lekker — én een verrassend makkelijk — dessert voor een mooie zomerdag.
65 min
Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de cake:
-
200 g Solo op kamertemperatuur
- 200 g lichtbruine suiker
- 3 eieren
- 5 ml vanille-extract
- 200 g gemalen amandelen
- (amandelpoeder)
- 100 g polenta
- schil van 1 limoen
- 5 ml bakpoeder
- snufje zeezout
- Voor het glazuur:
- 100 ml water
- 100 g bloemsuiker
- 1 citroen
- 250 g ricotta
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Klop de boter en de suiker met een mixer totdat het geheel luchtig is.
- Voeg de eieren hierbij toe, een per een en meng goed. Vermeng de amandelen, de polenta, de limoenschil, het bakpoeder en het zout in het eimengsel met een grote lepel.
- Leg een laag bakpapier in je cakevorm. Giet het mengsel in de bakvorm.
- Bak 40 a 45 minuten in de oven. Laat alle ingredienten 5 tot 10 minuten doorkoken tot het een stroop is.
- Doe het glazuur over de cake als die uit de oven komt. Laat afkoelen en serveer met ricotta.
Tip
Citroenzeste nodig? Was de citroen eerst grondig en dep hem goed droog. Rasp daarna alleen het gele gedeelte, anders wordt het bitter.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Lies Vander Stichele op 21 juli 2019 om 17u47
trekt op niets !!!!!!!!!!!!!!!!!
Gepost door Solo op 28 februari 2020 om 11u21
Dag Lies, wat jammer om te horen dat dit recept jou niet heeft kunnen bekoren. Wat vond je er precies niet goed aan? Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?