Recept 35*** (5 stemmen)

Limoencake van Polenta met ricotta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
65 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Klop de boter en de suiker met een mixer totdat het geheel luchtig is.
  3. Voeg de eieren hierbij toe, een per een en meng goed. Vermeng de amandelen, de polenta, de limoenschil, het bakpoeder en het zout in het eimengsel met een grote lepel.
  4. Leg een laag bakpapier in je cakevorm. Giet het mengsel in de bakvorm.
  5. Bak 40 a 45 minuten in de oven. Laat alle ingredienten 5 tot 10 minuten doorkoken tot het een stroop is. 
  6. Doe het glazuur over de cake als die uit de oven komt. Laat afkoelen en serveer met ricotta.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Gi9An op 25 november 2016 om 14u02

In het recept ontbreekt bij stap 3 het toevoegen van het vanille-extract. Ik ben dit dus ook vergeten aan mijn cake toe te voegen :) Ik gebruikte voor de siroop het sap van 1 citroen (40 ml), 100 ml water en 100 g suiker. Dit werd echter geen siroop, maar bleef vloeibaar. Kan dat? Eerst een tweede maal proberen te maken, vooraleer ik mijn "sterren" uitdeel.

Gepost door Solo op 29 november 2016 om 16u45

Hoi Gi9An, als het glazuur niet indikt, laat je het best gewoon verder doorkoken op een heel laag vuurtje. Eens de vloeistof verder verdampt is, zal het geheel vanzelf indikken. De kooktijd is uiteraard altijd een beetje afhankelijk van het type pan en kookvuur dat je gebruikt. We zijn zeker dat het lukt! P.S.: bedankt voor je opmerking in verband met het vanille-extract, we voegen het toe aan stap 3! Groetjes, Het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie