Limburgse wintersoep

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 500 gr spruitjes
  3. 2 wortelen
  4. 50 gr zuring
  5. 2 liter blond bier
  6. 50 gr rijst
  7. 50 gr boter
  8. 750 gr aardappelen
  9. Peper
  10. Zout
  11. Eventueel 1/4 liter melk
  12. Bereiding:
  13. Fruit de schoongemaakte en in plakjes gesneden wortel en de grof gehakte zuring in de boter en laat dit ± 3 minuten zachtjes pruttelen
  14. Voeg 1/4 liter van het bier toe en laat alles ± 10 minuten doorkoken
  15. Verwarm in een andere pan 1/4 liter van het bier, voeg daar de rijst aan toe en laat dit 10-12 minuten op zacht vuur doorkoken
  16. Kook de spruitjes en de aardappelen in water met zout gaar en hak ze na het koken grof
  17. Voeg peper en de rest van de boter toe
  18. Verwarm tenslotte 1 1/2 liter bier
  19. Voeg beetje bij beetje de gehakte spruitjes en aardappelen en daarna de wortelen en de zuring toe
  20. Voeg tenslotte de rijst toe, breng alles op smaak met zout en peper en laat de soep op klein vuur door en door warm worden
  21. Voeg voor het opdienen nog wat boter toe
  22. Wilt u de melk nog aan de soep toevoegen, doe dat dan als laatste, net voor het opdienen De melk moet dan heel even meekoken

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?