Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 1 grote en 1 kleine kookpot - houtenlepel/ garde - aardappelmesje - groot mes - snijplank - keukenweegschaal - bakblik - bakpapier - prikker
  2. Verwarm de oven op 180°c
  3. Smelt de boter au bain marie door een grote pot met water te vullen en een kleinere hier in te zetten. Zet op een laag vuurtje zodat boter traag kan smelten. Voeg de chocolade toe door deze in stukken te breken boven de pot. Roer met een houtenlepel zodat chocolade niet kan verbranden. Als de chocolade gesmolten is, zet je de pot van het vuur.
  4. Tijdens het smelten kan je de amandelen grof hakken samen met de rozijnen.
  5. Voeg de suiker toe aan de chocoladeboter. Snijd het vanillestokje open en voeg de zaadjes toe aan de chocoladeboter. Meng alles goed door elkaar.
  6. Klop één voor één de eieren bij het beslag. Persoonlijk klop ik de eieren eerst elk apart en voeg deze dan toe tot het mengsel. Spatel rustig de bloem door het mengsel. Meng tot één geheel. Als laatste voeg je de gehaakte nootjes met rozijnen toe.
  7. Bekleed een bakblik met bakpapier en vul deze met het beslag. Plaats deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten. Check na 25 minuten met een prikker, er mag nog een beetje beslag aan hangen.
  8. Snijd de brownies in stukken en laat deze afkoeken. LAAT HET SMAKEN!
  9. TIP: Je kan de amandelnoten vervangen door eender welke andere noten. Kies naar eigen smaak.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?