Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Was en schil 2 sinaasappelen en hou enkele dun versneden reepjes schil apart. Snijd de sinaasappelen in dunne plakjes en doe ze in een grote kom.
Meng in een ander kommetje het oranjebloesemwater en het sap van de 2 resterende sinaasappelen. Doe dit mengsel bij de partjes sinaasappel. Schep flink om en bestrooi met kaneel. Laat de bereiding een uur in de koelkast rusten.
Bereiding
Laat de suiker met een beetje water in een kookpot smelten. Voeg er de dunne reepjes sinaasappelschil bij en laat ze op een zacht vuurtje konfijten, zonder ze te laten karameliseren.
Schik enkele partjes sinaasappel in een waaiervorm op een bord en leg een bol Carte d'Or Zwarte Chocolade ijs iin het midden. Werk af met de fijne reepjes sinaasappelschil, enkele muntblaadjes en enkele pijnboompitten.