Recept 05 (0 stemmen)

Lichte appelkoek

Dit is een recept van

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1/ De eieren met de suiker en vanillesuiker flink kloppen met de electrische klopper tot het licht van kleur word (2 à 3 minuten)
  2. 2/Zelfrijdende bloem,olie en melk toevoegen,en nogmaals kloppen (nu op een lage stand) tot een homogene massa.
  3. 3/Dit alles in een ingevette cakevorm gieten,de appels schillen en er in ,niet te dunne schijfjes opleggen.
  4. 4/Rijkelijk bestrooien met suiker en kaneel.
  5. 5/Bakken op 190°C gedurende 50 minuten(testen met een fijne naald in het midden v/d cake,of hij genoeg gebakken is)
  6. TIP:1/ik hou een beetje suiker over van die 250gram,om erboven te strooien(dat is naar keuze)
  7. 2/de appels kunnen vervangen worden door peren,is even lekker.
  8. Succes verzekerd met dit recept.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie