Lichte appelkoek
Bereidingswijze
- 1/ De eieren met de suiker en vanillesuiker flink kloppen met de electrische klopper tot het licht van kleur word (2 à 3 minuten)
- 2/Zelfrijdende bloem,olie en melk toevoegen,en nogmaals kloppen (nu op een lage stand) tot een homogene massa.
- 3/Dit alles in een ingevette cakevorm gieten,de appels schillen en er in ,niet te dunne schijfjes opleggen.
- 4/Rijkelijk bestrooien met suiker en kaneel.
- 5/Bakken op 190°C gedurende 50 minuten(testen met een fijne naald in het midden v/d cake,of hij genoeg gebakken is)
- TIP:1/ik hou een beetje suiker over van die 250gram,om erboven te strooien(dat is naar keuze)
- 2/de appels kunnen vervangen worden door peren,is even lekker.
- Succes verzekerd met dit recept.
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?