licht kreeftenslaatje

Bereidingswijze

  1. Bereiding 15 minuten kan enkele uren vooraf
  2. Snij de kreeften doormidden, haal het vlees eruit en snij het inhapklare stukjes
  3. Breek de scharen en haal het vlees er voorzichtig uit. Zet apart weg voor de afwerking.
  4. Laat 1,5 DL kreeftennat tot de helft inkoken en laat afkoelen. Klop er de olijfolie en het citroensap door en meng met de fijngesnipperde kruiden. Voeg het kreeftennat toe, kruid met peper en zout
  5. afwerking
  6. Schik op elk bord wat slareepjes en tomatenblokjes met daarop kreeftenvlees. Besprenkel met kruidensaus. Werk af met het kreeftenvlees uit de scharen. Versier naar smaak met lompviseitjes en een schijfje citroen.
  7. Hoe snij je een kreeft?
  8. Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug (de zwakste plek van het pantser)
  9. Haal het mes eerst over naar de kop toe, daarna naar de staart
  10. verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de borst toe loopt. Dit is de darm die bitter smaakt.
  11. Breek de scharen voorzichtig met een kreeftentang of notenkraker

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?