Recept 45**** (6 stemmen)

Licht gegratineerde zalmmoten met mascarpone

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij het wit van de prei in ringen van ongeveer 0,5 cm. Laat 1 eetlepel solo smelten in een brede kookpan en doe er de preiringen in. Kruid met pezo en zet het deksel op de pan. Laat gedurende 5 minuten op een zacht vuur stoven.
  2. Schik dan de zalmmoten op de prei, kruid met pezo. Zet het deksel op de pan en laat gedurende 15 minuten zachtjes garen.
  3. Klop intussen de mascarpone met het ei en 1 dl melk tot een gladde mengeling. Neem de zalmmoten uit de pan en doe 3/4 van het mascarponemengsel bij de prei. Roer goed om en laat even warmen.
  4. Giet de prei in een brede, diepe ovenschaal. Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest van de mascarponemengeling over. Laat lichtjes kleuren onder de grill.
  5. Dien onmiddellijk op met aardappelpuree of tagliatelle.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Iquest op 25 december 2015 om 22u15

Lekker en eenvoudig toch!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie