Lepelhapjes van garnalen met safraan en limoen

1 (1)
15 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 20 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de safraan in een heel klein schaaltje met 1 eetlepel lauw water. Snijd de lente-uitjes in zeer smalle ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Rasp de limoenschil. Schil de limoen, snijd in partjes en de partjes in heel kleine stukjes. Snijd de kerstomaatjes elk in 4 partjes. Pluk de korianderblaadjes los van de steeltjes.
  2. Verwarm 2 eetlepels margarine in een pan en bak hierin de garnalen gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook, de geraspte limoen en de uienringetjes toe en bak nog 1 minuut. Roer de Vissaus en safraan (met vocht) erdoor en laat deze warm worden. Laat het geheel nog 3 minuten pruttelen.
  3. Leg amuse lepels op een bord of schaal. Schep op elk een garnaal met saus. Garneer de hapjes met een partje tomaat, een stukje limoen en wat blaadjes koriander.

Tip

Je kunt alle hapjes tegelijk afmaken maar ook een gedeelde op een later tijdstip even opwarmen en afmaken.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?