Recept 45**** (7 stemmen)

Lepelhapje met witloof en scampi

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

kerst 2017

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij het schoongemaakte witloof fijn en roerbak het op hevig vuur in 1 el boter. Voeg honing, kerriepoeder, sinaasappelsap, zeste en schaaldierenfond toe. Laat inkoken tot één derde van het volume. Voeg de room toe en laat verder inkoken tot sausdikte.
  2. Pel de scampi, snij ze op de rug overlangs in en verwijder het zwarte darmkanaal. Bak ze kort in een pan met antiaanbaklaag in een beetje boter. Kruid met peper en zout.
  3. Verdeel het witloof over acht hapjeslepels en schik er de scampi bovenop. Garneer met sesamzaadjes en gesnipperde bieslook

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door lekkerbek_2 op 12 december 2011 om 13u41

Ik vond aanvankelijk witloof en scampi een vreemde combinatie, maar heb het toch geprobeerd, en het was heel erg lekker. Speciaal maar lekker. Volgende keer wil ik dit als voogerecht proberen.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie