Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Een heerlijk frisse maaltijd om je vingers erbij af te likken.
 2. Als eerste je kilo kippenvlees (kippenboutjes) goed wassen en marineren met de soja saus, chilisaus en het zakje Kippenkruiden van de albertheijn en goed al het vlees dekken zodat al het vlees lekker gemarineerd is, het vervolgens afdekken en even laten staan voor de smaak. Ondertussen doet u uw oven voorverwarmen op 180 graden.
 3. Aardappelen wat kruimige soort even wassen en in blokjes snijden en het dunne schilletje laten zitten even 15 minuten met wat zout in heet water koken. Zodra de aardappelen aan het koken zijn de ijsbergsla, druiven, komkommer en tomaten en halve ui even wassen en in stukjes snijden en in een diepe schaal plaatsen en de kaas blokjes in kleinere stukjes snijden als gewenst, alles bij elkaar toevoegen roeren en even in de koelkast.
 4. Zodra de salade klaar staat, de aardappelen even in een vergiet goed uit laten druppen, laten staan om af laten koelen.
 5. Ondertussen de kippenboutjes even nog doorroeren zodat de marinade overal lekker zit en op de ovenplaat plaatsen en de kip goed verspreiden over de plaat en direct voor 20 minuten in de oven.
 6. Zodra de kippenboutjes in de oven liggen te bruinen ze altijd goed in de gaten houden zodat ze lekker sappig en krokant blijven.
 7. Daarna even een kleine holle schaal om de marinade te maken voor de salade van olijfolie, knoflook, zout en azijn. De knoflook stampen met wat zout naar smaak, 250 ml olijfolie toevoegen met de 100 ml azijn en laten staan.
 8. Daarna even de aardappelen bestrooien met wat zout en verse tijm en in de koekenpan in wat olijfolie krokant en bruin bakken.
 9. Even de kip controleren of ze lekker bruin zijn en de borden alvast klaar leggen de marinade voor de salade goed doorroeren en de salade ermee marineren naar smaak.
 10. Borden opmaken met wat kip wat gebakken aardappelen met salade en als extra 2 schijfjes stokbrood.
 11. Eet smakelijk!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?