Leo-chocoladetaart met karamelvulling

Ingrediënten voor 8 personen

  • Voor de chocoladecake:
  • 30 gram cacaopoeder
  • 150 ml water
  • 250 gram kristalsuiker
  • 6 eieren
  • Solo Patisserie
    125 gram Solo Patisserie
  • 200 gram patisseriebloem
  • 70 gram Maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • Voor de karamelvulling:
  • Solo Patisserie
  • 2 - 3 el melk
  • 200 gram bloemsuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • Voor de afwerking:
  • 200 gram melkchocolade
  • 250 ml slagroom
  • 15 stuks Leo's

Bereidingswijze

  1. Voor de chocolade-cake:
  2. Verwarm de oven voor op 175° C.
  3. Borstel een ronde springvorm van 24 cm in met Solo en bestuif hem daarna lichtjes met bloem.
  4. Scheid de dooiers van de eiwitten en hou ze apart.
  5. Doe de dooiers samen met de kristalsuiker in een mengkom en klop tot het mengsel luchtig en bleek wordt.
  6. Voeg de Solo in blokjes toe en klop tot een homogene massa.
  7. Zeef de bloem, samen met de Maïzena, het bakpoeder en het cacaopoeder boven de deegmassa. Roer alles door elkaar tot een glad beslag.
  8. Voeg 150 ml lauw water toe en roer opnieuw tot een gladde massa.
  9. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder de deegmassa tot alles goed gemengd is.
  10. Giet het beslag in de springvorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  11. Laat de taart even afkoelen in de bakvorm, ontvorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
  12. Voor de karamelvulling:
  13. Doe alle ingrediënten voor het glazuur samen in een kom en meng alles goed tot je een smeuïg geheel krijgt.
  14. Gebruik een deeltje van het glazuur om de twee taarten aan elkaar te kleven en smeer de rest uit over de taart.
  15. Voor de afwerking:
  16. Doe de slagroom in een pannetje en zet op laag vuur.
  17. Blijven roeren tot de slagroom net niet kookt.
  18. Breek ondertussen de chocolade in blokjes.
  19. Als de slagroom bijna kookt, zet het vuur uit en roer de chocoladeblokjes erdoor.
  20. Goed roeren tot je een gladde massa hebt.
  21. Laat het mengsel afkoelen en dikker laten worden en af en toe roeren (duurt een tijdje).
  22. In de tussentijd, snijd de chocoladetaart in 2 of 3, en vul je taart met de karamelvulling.
  23. Hou je taart voorlopig nog even op een broodplank of andere ondergrond wat je makkelijk kan ronddraaien want de zijkanten afsmeren wordt dadelijk een smosboel.
  24. Breek alvast de Leo's in 2-en en leg ze klaar.
  25. Kijk hoe het is met het chocolademengsel, als hij ongeveer zo dik is als bijv. vla kun je de zijkanten gaan insmeren ermee.
  26. Gebruik een spatel of gewoon de achterkant van een mes.
  27. Als je de hele taart rondom hebt ingesmeerd ga je de Leo's er tegenaan plakken.
  28. Dit is een lastig klusje, de Leo's blijven nog niet genoeg plakken dus vallen af en toe om.
  29. Zet ze dan een heel klein beetje schuin zodat ze tegen je taart aan leunen.
  30. Als ze er allemaal omheen zitten doe je er snel een lint omheen en zet je ze allemaal mooi recht.
  31. Als de rest van het choco mengsel nog net vloeibaar is giet je dit bovenop de taart.
  32. Let op, als het nog te dun is gaat het door de kitkat/Leo/Ole's heen lopen!
  33. Vervolgens zet je de varkentjes in de nog zachte chocolade en zet in de koelkast.
  34. Na een uurtje kun je de taart op een mooi bord zetten en serveren, eet smakelijk!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?