Recept 05 (0 stemmen)

Lenterisotto met erwtjes, radijsjes, spinazie en asperges

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Mijn Favoriete Solo recepten

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de erwtenpuree.
  2. Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie of klein klontje boter.
  3. Stoof 100gr erwtjes even kort aan en voeg een klein snuifje zout toe.
  4. Giet hierbij dan 100ml water, breng aan de kook en laat 4min zachtjes sudderen.
  5. Doe in een blender en mix glad of mix glad met een handmixer. Zet even opzij.
  6. Voor de risotto, verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie of een klontje boter.
  7. Stoof hierin de ui aan en laat mooi glazig worden (niet bruin).
  8. Doe hierbij de fijngehakte look en laat 1min meebakken.
  9. Voeg de risottorijst toe, roer even kort en laat 1min meebakken.
  10. Giet hierbij de bouillon, roer kort en laat de risotto 20min garen.
  11. Voor de afwerking met de groenten, verhit op hoog vuur een kookpotje en smelt hierin een klontje boter. Giet hierbij 50ml water en doe hierin de erwtjes (140gr), de radijskwartjes en blokjes groene asperges. Zet het deksel op de pot en laat 2min garen op hoog vuur. Voeg de laatste 30sec de spinazie toe zodat deze kan slinken.
  12. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
  13. Na 20min heeft de rijst alle bouillon opgenomen en is de rijst gaar.
  14. Werk de risotto af met de erwtenpuree en Parmezaanse kaas. Meng even kort.
  15. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  16. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de groentjes.
  17. Eventueel kan je hier nog wat Parmezaanse kaas over raspen.

Bron: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/lenterisotto-met-erwtjes-radijsjes-spinazie-en-asperges/

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?