Lendebiefstuk à la Nicoise

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden voor 2 personen :
  2. 1 teentje knoflook , 2 lendebiefstukken (entrecote) , 2 cl olijfolie , 5 cl droge witte wijn ,
  3. 1 koffielepel ansjovispuree , 1 dl ingekookte bruine fond , 16 ontpitte zwarte olijven ,
  4. 20 gr. roomboter in klontjes , zout , peper .
  5. Bereiding :
  6. Pel en plet het teentje knoflook , wrijf het vlees er mee in . Zout en peper .
  7. Verhit de olie in een koekepan en bak de entrecôtes 2 minuten aan elke kant . Haal het
  8. vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiunfolie . Giet het bakvet weg en deglaceer
  9. de pan met de witte wijn . Roer er met de garde de ansjovispuree door , vervolgens de demi- glacé en laat indampen . Verwarm de olijven in de pan en bind de saus met de klontjes koude boter . Leg het vlees op warme borden , overgiet met saus en dien zeer warm op .

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?