Lemon curd (SUIKERVRIJ)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng het sap en de zeste van de citroenen met de zoetstof. Doe samen met de boter in een vuurvaste pot en smelt au bain-marie. Wanneer de boter gesmolten is voeg je de licht geklopte eieren (+ dooier) hieraan toe. Verwarm verder tot het mengsel is ingedikt (dikte: zoals een hollandaise).
  2. Laat afkoelen in de koelkast.
  3. Wanneer de lemon curd is afgekoeld zal je ook zien dat hij ingedikt is. Je kan hem naar hartenlust gebruiken.
  4. Het is een zoete smeuïge pasta van citroensap en -schil, qua consistentie vergelijkbaar met choco. En je kunt het op alles smeren: op een warme scone, op een pannenkoek, op brioche. Of je gebruikt het in een taart of klein gebakje.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?