Ingrediënten voor 3 personen
- 190 ml Melk
- 2 Eieren
- 190 ml lauw water
- 225 gram zelfrijzende bloem
- 75 gram boter
- 25 gram suiker
- snufje zout
Bereidingswijze
- Breek de eieren en doe het eigeel bij de melk.
- Hou het eiwit apart.
- Klop het mengsel goed los en voeg lauw water toe.
- Strooi de bloem erover en meng alles tot een glad geheel.
- Voeg gesmolten boter toe, de suiker en snuifje zout. Roer alles goed door elkaar.
- Klop als laatste het eiwit op en meng in twee keer onder het deeg. Laat een uur rijzen op een warme plaats.
- Verwarm de wafelijzer.
- Giet enkele lepels ( kan ook met een soeplepel) op het wafelijzer.
- Haal de wafels eruit tot ze goudbruin zijn.
- Smakelijk !
Tip
Voeg er zelf nog bloemsuiker, slagroom en bruine suiker aan toe. Dit zorgt voor een sublieme smaak..
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door ashley5 op 08 juni 2015 om 15u57
Heb je het al geprobeerd ? Hoe waren de wafels ?
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?