Ingrediënten voor 10 personen
- 6 eieren gesplitst
- 250 gr suiker
- 150 gr bloem
- 50 gr cacao
- 100 gr gesmolten boter
- 50 ml kirsch( kersenbrandewijn)
- 1/2 ltr slagroom
- 1 grote pot kersen op siroop uitgelekt
- 50 gr pure chocolade geraspt
- bosvruchten( diepvries ontdooid om te garneren)
- 1 springvorm 24 cm goed ingevet
Bereidingswijze
- Een lekkere taart van vroeger met kersen en veel slagroom. De kirsch (kersenbrandewijn) geeft net even dat beetje extra pit.
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
- Klop in een andere kom de eidooiers met 200 gram suiker in ca. vijf minuten luchtig en romig.
- Zeef de bloem en cacao boven de eidooiers en schep het geheel luchtig door.
- Voeg de boter en eiwitten toe en meng het geheel tot een gelijkmatige massa.
- Schep het beslag in de springvorm.
- Bak de taart in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar.
- Laat het resultaat helemaal afkoelen.
- Snijd de taart met een groot mes horizontaal in drie dunne lagen.
- Besprenkel de onderste twee lagen met de kirsch.
- Klop in een kom de slagroom met de rest van de suiker stijf.
- Houd eventueel nog kersen voor de garnering achter, snijd de rest van de kersen in stukjes.
- Leg de onderste taartlaag op een schaal.
- Verdeel er een kwart van de slagroom en de helft van de kersen over.
- Leg er de tweede taartlaag op en verdeel er weer een kwart van de slagroom en de rest van de kersen over.
- Dek af met de derde laag.
- Bedek de taart helemaal met slagroom, ook de zijkanten.
- Spuit met behulp van een spuitzak met kartelmond boven op de taart nog enkele toefjes slagroom.
- Duw de geraspte chocolade rondom tegen de zijkant van de taart.
- Versier de taart eventueel nog met bosvruchten of gemarineerde chocoladekersen.
- Tip: Marineer enkele kersen ca. 1 uur in een beetje kirsch. Dep de kersen droog en dompel ze met behulp van een spies of prikker door ca. 50 gram gesmolten pure chocola.
- Leg ze op een bord en laat de chocolade in de koelkast hard worden. Versier er de taart mee.
- • bosvruchten (diepvries, ontdooid), om te garneren (eventueel)
- • Belangrijk: springvorm van 24 cm doorsnee, ingevet
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?