Lekkere lentequiche met asperges, ricotta, ham en tomaatjes

Wil je iets maken met asperges, dan hoef je niet verder te zoeken dan deze quiche met asperges. Een echte topper, beloofd!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Vet de quiche of taartvorm in met boter en bekleed met deeg of velletjes blader( hartig taart)deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Verdeel de asperges,ui,cherrytomaatjes en hamblokjes over de bodem. Klop de eieren met de ricotta en geraspte kaas los in een kom en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schenk het eimengsel gelijkmatig over de groente. Zet de hartige taart ongeveer 40 minuten in de oven totdat de bovenkant licht gebruind is. Controleer ook even met een sateprikker of hij ook gaar is van binnen. BRON : Leuke recepten ( aangepast)

Tip

Komt je quiche met asperges vers uit de oven? Haal hem dan meteen uit de bakvorm en laat rustig afkoelen op een rooster, zodat de bodem ook wat ademruimte krijgt.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (11)

Gepost door Monique_14 op 10 mei 2017 om 16u33

Door iedereen lekker bevonden!!

Gepost door Love to Cook op 14 mei 2017 om 17u17

Hoi Monique, fijn dat het lekker was. groetjes Love

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?