Recept 55***** (2 stemmen)

Lekker: zelf ijsthee maken

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Drank

tijd
10 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Methode 1
  2. Niets zo verkoelend op een warme dag als een glas ijsthee. Dit maak je heel makkelijk zelf. Veel lekkerder én stukken goedkoper dan kant-en-klaar uit de winkel.
  3. Supersnelle methode 2
  4. Dit is voor mensen die een acute behoefte hebben aan ijsthee. Neem een grote kan en vul deze voor een kwart met gekookt water. Neem je favo thee en laat het een paar minuutjes trekken. Ben je een zoetekauw?, voeg dan suiker of honing toe. Verwijder het zakje en vul de kan nu af met koud water en ijsblokjes. Voeg eventueel een partje citroen of sinaasappel toe en een takje munt en binnen een handomdraai heb je een verfrissende zelfgemaakte icetea.
  5. methode 3
  6. Je neemt een liter koud water. Neem 5 tot 7 gr van je favo thee en doe het in een theefilter. Je kunt ook gewoon zakjes gebruiken, neem dan 2 zakjes op een liter water. Voeg eventueel suiker of honing toe. Laat de thee in de koelkast een nachtje trekken. Deze methode duurt langer, maar het resultaat is veel verfijnder, je thee krijgt een hele subtiele smaak. Voeg eventueel fruit en kruiden toe en serveer je zelfgemaakte ijsthee met ijsblokjes.
  7. Breng het water aan de kook in een waterkoker.
  8. Giet het in een kan en laat het een paar minuten staan. Groene thee zet je het beste op 80 graden daarom laat ik het water eerst iets afkoelen.
  9. Stop de losse thee in een filter en laat het ongeveer 3 minuten trekken.
  10. Voeg een paar partjes citroen toe en een paar takjes munt.
  11. Laat het afkoelen in de koelkast.
  12. Voeg ijsklontjes toe en serveer het lekker koud.

Bron: Vrriendin.nl Paulines keuken Foto: Shutterstock

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door MakeMo op 30 juli 2016 om 13u14

lekker,ook met nog een beetje gember erbij .Groetjes Marleen.

Gepost door Love to Cook op 30 juli 2016 om 13u23

Hoi Marleen, bedankt voor de tip. Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?