Lekker luchtige chocoladetaart
Hoe maak je een lekker luchtige chocoladetaart? Zo eentje waar je van kan blijven smullen? Dit recept helpt je stap voor stap op weg. Laat het smaken!
60 min
Ingrediënten voor 6 personen
- Voor de cake:
- 30 g cacaopoeder
- 150 ml water
- 250 g kristalsuiker
- 6 grote eieren
-
125 g Solo Patisserie
- 200 g patisseriebloem
- 70 g Maïzena
- 1 tl bakpoeder
- Voor het chocoladeglazuur:
- 150 g donkere chocolade
-
30 g Solo Patisserie
- 15 g volle room
- Voor de afwerking:
- 150 g gemengde rode vruchten (aalbessen, aardbeien, bosbessen, frambozen,…)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175° C.
- Borstel een ronde springvorm van 24 cm in met Solo en bestuif hem daarna lichtjes met bloem.
- Scheid de dooiers van de eiwitten en hou ze apart.
- Doe de dooiers samen met de kristalsuiker in een mengkom en klop tot het mengsel luchtig en bleek wordt.
- Voeg de Solo in blokjes toe en klop tot een homogene massa.
- Zeef de bloem, samen met de Maïzena, het bakpoeder en het cacaopoeder boven de deegmassa. Roer alles door elkaar tot een glad beslag.
- Voeg 150 ml lauw water toe en roer opnieuw tot een gladde massa.
- Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze voorzichtig onder de deegmassa tot alles goed gemengd is.
- Giet het beslag in de springvorm en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de taart even afkoelen in de bakvorm, ontvorm en laat volledig afkoelen op
- een taartrooster.
- Maak het chocoladeglazuur: breek de chocolade in stukjes en voeg de 30 g Solo in blokjes toe. Verwarm een minuut op volle kracht in de microgolfoven en roer het mengsel glad met een rubberen spatel. Voeg de room toe en roer alles tot een homogeen beslag.
- Smeer dit glazuur met een taartspatel nonchalant op de bovenkant en de zijkant van de taart. Bestrooi als afwerking met de rode vruchten en laat het chocoladeglazuur een halfuurtje opstijven.
Tip
Serveer elk stuk chocoladetaart met een toefje versgemaakte slagroom.
Andere Solo-leden over dit recept (15)
Gepost door Daphnedm op 24 maart 2020 om 15u53
Kan ik ook gewoon pure chocolade gebruiken ipv cacaopoeder?
Gepost door Solo op 08 april 2020 om 15u45
Beste Daphne, voor het beste resultaat en de garantie op een perfect taartje gebruik je best cacaopoeder! Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?