Recept 35*** (7 stemmen)

Lekker kerstmenu - Voorgerecht: Gepocheerde kabeljauw met bladspinazie, lichte hollandse saus en tuinkruiden

Dit is een recept van

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot fijn, meng ze met de witte wijn en leg ze in een ovenschotel. Kruid de kabeljauw met peper en zout en leg die bovenop de sjalotjes in de schotel. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en plaats die gedurende 15 à 20 minuten in een oven van 190°. Warm de spinazie op in een pan en breng ze op smaak met peper en zout. Meng een paar lepels van het pocheervocht van de vis onder de spinazie. Klop de dooiers met 2 eetlepels water op een zacht vuur op tot een stevig schuim. Klaar de Solo (d.w.z. smelt de boter en scheid het heldere deel van het bezinksel) en roer ze daarna voorzichtig onder het dooierschuim. Breng op smaak met zout, peper, het citroensap en de tuinkruiden. Schik de vis en de spinazie op een warm bord en overgiet de vis naar eigen smaak met de Hollandse saus. Werk af met een takje verse kruiden.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Monique_14 op 15 december 2010 om 22u02

Hollandaisesaus kan niet wachten en ook niet opgewarmd worden, een goede tip : maak de saus gerust opvoorhand en giet ze in een thermosfles, geen stress meer om de gasten op het juiste moment aan tafel te krijgen!!

Gepost door Ans Ruitenberg op 22 december 2015 om 14u19

wat een super idee ga ik zeker doen

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie