Recept 45**** (2 stemmen)

Lekker kerstmenu - Nagerecht: Crème Caramel glacé met in vanille gebakken pruimen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Snelle & feestelijke ijsdesserts

tijd
20 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de vruchten doormidden en verwijder de pit. Meng in een kom de graantjes van de vanillestokjes met het gehele stokje en 5 eetlepels water. Laat het geheel intrekken. Meng het vanillewater (hou het vanillestokje apart) met 70 gram suiker in een grote kookpot.Laat het op een zacht vuurtje koken tot je een lichte karamel verkrijgt. Haal de kookpot van het vuur en voeg er het fruit, 1 eetlepel Solo en de vooraf geplette bolletjes roze peper aan toe. Zet het geheel vervolgens een vijftal minuutjes op het vuur tot het fruit zacht en doordrenkt is. Schik een bol karamelijs op elk bord. Leg het fruit er omheen en werk het geheel af met het vanillestokje, de verkregen karamel en enkele roze peperbolletjes.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie