Lekker kerstmenu met o.a. kalfsfilet met kruidenkorst en asperges - Hapje: Toastjes met zalm, komkommer en zure room
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1/2 limoen
- 75 ml zure room
- grof zeezout
- 300 g zalmfilet
- 3 witte boterhammen
- 1/2 komkommer
- 1 eetlepel(s) fijngehakte dille
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- peper
Bereidingswijze
- Bak de zalm gaar in de Solo. Snij de geschilde komkommer in dunne reepjes en vermeng ze met olijfolie en enkele druppels limoensap. Snij de limoen daarna in kleine stukjes. Klop de room lichtjes op en breng op smaak met zout en peper. Snij de zalm in kleine stukjes. Snij elke boterham ongeveer in 6 stukjes en toast ze. Schik de zalm op de toastjes. Garneer met komkommer, room, een beetje dille en een klein stukje limoen.
Andere Solo-leden over dit recept (6)
Gepost door babouchke op 02 december 2014 om 02u44
iemand een ideetje om de komkommer te vervangen door .... daar ik allergisch ben aan komkommer, krijg er jeukende bultjes van, kan ze zelfs niet bereiden of heb al prijs, graag suggesties aub alvast bedankt
Gepost door Solo op 05 december 2014 om 16u09
Misschien vervangen door een courgette of gewoon wat tomaatjes baboucke?
Gepost door babouchke op 09 december 2014 om 04u01
dankjewel, maar daar had ik nu helemaal niet aan gedacht, ga het straks al eens uit proberen,
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?