Lekker gevulde koekjes

Ingrediënten voor 8 personen

  • 120 g margarine (kamertemperatuur)
  • 100 g griessuiker
  • 40 g lichtbruine suiker
  • 2 eieren
  • 0,5 flesje vanilleextract
  • rode kleurstof
  • 250 g patisseriebloem
  • 5 g droge gist
  • 150 ml melk

Bereidingswijze

  1. Klop de margarine en de 2 soorten suiker samen licht en luchtig met een elektrische klopper.
  2. Voeg de eieren er één voor één aan toe.
  3. Voeg het vanille-extract en de kleurstof toe en klop tot je een mooie, egale kleur bekomt.
  4. Zeef de bloem, de gist en het snuifje zout.
  5. Voeg de helft hiervan toe aan het beslag en meng gedurende een minuut op lage stand (om te vermijden dat de bloem te fel opstuift).
  6. Voeg dan de helft van de melk toe en meng ook met het beslag.
  7. Herhaal met 2e helft bloem/zout/droge gist-mengsel en dan 2e deel melk tot alles goed gemengd is (mag op hogere stand).
  8. Verwarm de oven voor op 175°C.
  9. Verdeel met een lepel of spuitzak kleine hoopjes beslag op een met een bakpapier beklede bakplaat.
  10. Laat ongeveer 2 cm afstand tussen de hoopjes, zodat de koekjes niet aan elkaar vastkleven.
  11. Bak de koekjes gedurende 10 à 12'. Wanneer ze lichtjes terugveren en wat beginnen verkleuren aan de rand, zijn ze klaar.
  12. Laat ze nog 2 minuten afkoelen op de bakplaat en vervolgens verder op een taartrooster.
  13. Als ze helemaal zijn afgekoeld, kan je ze vullen met banketbakkersroom, vanillefrosting, confituur, chocoladeganache, crème-au-beurre, ... en eventueel verder decoreren volgens eigen inspiratie.
  14. Smakelijk !

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?