Lauwwarme salade van papardelle met geroosterde groenten en gegrilde kip

Hou je van pappardelle met kip, probeer adn zeker eens deze lekkere salade. Perfect voor de lunch, voor 's avonds of voor een gezellig etentje!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de papardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Snijd de kipfilet in lange repen en meng met de helft van de citroenrasp, wat zout en peper naar smaak, 1 el oregano en 2 el olijfolie.
  2. Rooster de kip op de hete barbecue of in de hete grillpan in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
  3. Meng de (schoongemaakte) asperges met 1 el olijfolie en kruid naar smaak met zout en peper. Rooster ook deze in ca. 5 minuten gaar maar zorg dat ze nog wel knapperig zijn. Verwarm ondertussen de pastasaus ca. 5 minuten. Laat alle ingrediënten afkoelen tot ze lauw zijn.
  4. Meng de papardelle met de reepjes kip, de asperges, de pastasaus, de rest van de citroenrasp en oregano. Breng de salade verder op smaak met citroensap, zout, peper en eventueel wat extra olijfolie.

Tip

Voeg eventueel nog extra geroosterde groenten zoals kerstomaatjes, courgette of aubergine en knapperige blaadjes kropsla of rucola toe.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?