Lauwwarme chocolade met vanille-ijs

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Smelt de boter en de grof gehakte chocolade au bain marie en geef er een paar slagen met een eierklopper door.
  3. Voeg de eieren toe en klop opnieuw.
  4. Voeg nu de suiker toe, roer opnieuw, en roer er als laatste de bloem en de gist door.
  5. Het deeg moet mooi glad en homogeen zijn.
  6. Boter vormpjes van 8 cm diameter en 4 à 5 cm hoog lichtjes in met wat zachte hoeveboter.
  7. Plaats de vormpjes op bakpapier op een bakplaat.
  8. Vul de vormpjes tot op halve hoogte met het chocoladedeeg en bak ze 10 minuten in de warme oven.
  9. Haal de (lauwe) fondants met een fijn mesje voorzichtig uit de vormpjes.
  10. Leg op mooie dessertborden samen met een bolletje vanille-ijs, versier met een takje munt.
  11. De fondant moet van buiten stevig zijn en binnenin nog lopende.
  12. Het fijne is het koude ijs met de lauwe chocolade.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?