Lauwwarme carpaccio van hertenbiefstuk met wildpatéballetjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Rol van de paté met natte handen 12 kleine balletjes. Strooi de gemengde kruiden op een bord, meng er 1 tl tijm door. Rol de patéballetjes erdoor (bewaar de rest van de kruiden op het bord voor de garnering).
  3. Kruid de hertenbiefstuk met de rest van de tijm, peper en zout. Bestrijk de biefstuk rondom met de vloeibare margarine en 2 tl mosterd.
  4. Laat een pan heel heet worden en bak de biefstuk in 2-3 minuten rondom bruin. In aluminiumfolie pakken, laten afkoelen en in de koelkast bewaren. Meng 1 tl mosterd met de olijfolie.
  5. Bereiding
  6. Zet de oven aan op 150°C en laat hier 4 borden in warm worden. Snijd vlak voor het eten de hertenbiefstuk, met een glad scherp mes, in heel dunne plakjes en leg ze iets overlappend achter elkaar in een rij op 4 hete borden.
  7. Leg de patéballetjes in een rijtje ernaast, strooi de rest van de kruiden en nog wat grof gemalen peper erover en bedruppel met de mosterdolie. Lekker met krokante toostjes.

Tip

Dit gerecht kan ook als aperohapje voor 6 personen geserveerd worden: verdeel de carpaccio over 6 kleine bordjes en leg op elk 2 patéballetjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?