Lauwe gebakjes met courgettes en geitenkaas

3 (3)
40 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij met behulp van een kom 4 cirkels met een diameter van ongeveer 10 cm uit het bladerdeeg.
  2. Bedek ze met bakpapier, verzwaard met spliterwten, en bak ze voor in de oven gedurende 10 min. op 200 °C.
  3. Snij ondertussen de courgettes in fijne rondjes.
  4. Doe hetzelfde met de geitenkaas, maar snij die minder fijn (1,5 cm).
  5. Wanneer de bladerdeegcirkels voorgebakken zijn, smeer ze dan in met een beetje Solo vloeibaar en schik daarna de courgettes en 1 à 2 sneetjes geitenkaas op de cirkels en voeg 1 à 2 lepels honing toe.
  6. Werk af met de tijm en breng op smaak met zout en peper.
  7. Zet de gebakjes in de oven gedurende ongeveer 15 min., maar hou ze binnen oogbereik.
  8. Dien op als de kaas gesmolten is en de courgettes beetgaar zijn.

Advertentie

Reacties (9)

Gepost door katty1970 op 15 januari 2015 om 11u13

voor degene die geen geitenkaas lusten, eens proberen met mozarella?

Gepost door Solo op 16 januari 2015 om 14u16

Dat kan je zeker eens proberen Katty!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?