Ingrediënten voor 4 personen
- 12 romatomaten
- 1 tak witte bleekselder
- 2 teentjes knoflook
- 2 el madraskerrie
- 12 mooie scampi
- 1 el xérèsazijn (sherry-azijn)
- 2 sneetjes wit brood
- enkele takjes kervel
Bereidingswijze
- Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.
- Zet de tomaten net onder in koud water, voeg er de kerrie, knoflook, stukjes selder, xérèsazijn en het brood bij. Laat dit minstens een half uurtje staan.
- Mix alles grondig in een blender en zeef de tomatengazpacho. Breng op smaak met peper en zout en verwarm de gazpacho lichtjes.
- Bak de scampi’s kort in olijfolie, kruid lichtjes met peper en zout.
- Verdeel de tomatengazpacho over de borden, schik er scampi bij en werk eventueel af met een blaadje kervel.
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door Solo op 15 juli 2011 om 20u59
Dank je wel voor de feedback, Luna86!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?