use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gazpacho van paprika en tomaat
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gazpacho van paprika en tomaat

Gazpacho van paprika en tomaat

Een gazpacho met paprika en tomaat is een lekker verfrissend soepje voor zuiders zonnige dagen. Ideaal als lichte lunch of als deel van je zelfgemaakte tapastafel.

Een gazpacho met paprika en tomaat is een lekker verfrissend soepje voor zuiders zonnige dagen. Ideaal als lichte lunch of als deel van je zelfgemaakte tapastafel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    2 uur 20 min
  • Op tijd klaar
    2 uur 45 min
  • Porties
     
    6 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 800 g verse tomaten
  • 2 sneetjes wit toastbrood
  • 2 rode paprika's
  • het sap van een citroen
  • 4 soeplepels extra vergine olijfolie
  • 2 soeplepels wijnazijn
  • 1 teentje look
  • druppels Tabasco
  • peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de tomaten. Verwijder de steeltjes. Dompel ze enkele seconden in kokend water. Als de schil begint los te laten, laat u ze uitlekken en pelt u ze.
  2. Was en droog de basilicum en trek de blaadjes eraf.
  3. Was de paprika's en dompel ze 5 minuten in kokend water.
  4. Laat ze uitlekken en pel ze. Verwijder de pitjes en snij ze in dobbelsteentjes.
  5. Verwijder de korst van de sneetjes toastbrood en pel de look.
  6. Doe de tomaten, de paprikablokjes en het brood in de kom van een mixer.
  7. Voeg de olijfolie, de azijn, het citroensap, look en de Tabasco toe.
  8. Mix tot u een dikke soep krijgt. Breng op smaak en giet de soep in coupes.
  9. Zet de coupes minstens twee uur in de koelkast.
  10. Dien de gazpacho goed gekoeld op, versierd met een blaadje platte peterselie.
Een paar dagen warm weer? Maak gerust wat meer! Deze gazpacho met paprika en tomaat bewaar je perfect een dag of drie in de koelkast.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.