use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Lauwe boontjessalade met noten en spekjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Lauwe boontjessalade met noten en spekjes

Lauwe boontjessalade met noten en spekjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 450 gram prinsessenboontjes
  • 100 gram hazelnoten, gehalveerd
  • 1 el (hazel) notenolie
  • 100 gram gerookte spekjes
  • Voor de saus:
  • 2 el olijfolie
  • 2 el hazelnotenolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 1 el fijngehakte peterselieblaadjes
  • 2 tl vloeibare honing
  • 0.5 Spaans pepertje

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Haal de prinsessenboontjes af. Kook ze in een pan met weinig water en een beetje zout in ca. 8 minuten beetgaar. Spoel het af in een vergiet en laat het uitlekken.
  2. Klop de ingrediënten voor de saus door elkaar tot ze goed vermengd zijn. Rooster de hazelnoten enkele minuten in notenolie tot ze lichtjes bruinen. Bak ook de spekjes enkele minuten.
  3. Leg de nog lauwe boontjes op een platte schaal, giet de saus erover. Giet de noten met de olie en de spekjes over de boontjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.