Recept 45**** (13 stemmen)

Lauwe aardappelsalade met spruitjes en spek

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Aardappelgerechten

tijd
20 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Kook de spruitjes gedurende 10 minuten in ruim gezouten water. Giet dan de spruiten af en spoel ze onder koud water.
  3. Snij de aardappelen in schijfjes terwijl ze nog warm zijn. Hou bij in een lauwe oven.
  4. Bak het spek, dat in blokjes werd gesneden, krokant in een klein klontje Solo. Kruid met peper. Schep de spekblokjes uit de pan en hou bij in de lauwe oven.
  5. Snij de spruitjes in twee. Laat ze even opbakken in een klontje Solo. Voeg een mespuntje muskaatnoot toe. Voeg dan de gekookte kastanjes toe. Laat 3 minuten zacht bakken tot alles warm is.
  6. Giet de azijn en het water in de pan waarin het spek gebakken werd. Schraap over de bodem om alle smaakstoffen los te maken. Laat het vocht even inkoken.
  7. Meng spruiten, kastanjes en aardappelen. Strooi het spek uit over de warme salade. Overgiet met het kookvocht uit de pan. Werk af met fijngehakte platte peterselie.
Tip

Wie er echt een feest van wil maken, kan nog wat gebakken chipolataworstjes toevoegen.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door cuisinefun op 29 oktober 2012 om 16u42

Heb dit voor bezoek vegetarisch klaar gemaakt en heb het spek vervangen door gebakken blokjes quornfilet !

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie