Lauwe aardappelsalade met spruitjes en spek
Patatjes. Spruitjes. Spek. Meer heb je niet nodig om van deze aardappelsalade met spruitjes en spek een heuse hit te maken voor het hele gezin.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg vastkokende aardappelen (bec de florenville)
- 500 g spruitjes
- 16 gekookte kastanjes
- 200 g gerookt spek
- 2 klontjes Solo
- 3 eetlepels witte alcoholazijn
- 3 eetlepels water
- een snuif muskaatnoot
- 1 eetlepel gehakte platte peterselie
- peper
- zeezout
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
- Kook de spruitjes gedurende 10 minuten in ruim gezouten water. Giet dan de spruiten af en spoel ze onder koud water.
- Snij de aardappelen in schijfjes terwijl ze nog warm zijn. Hou bij in een lauwe oven.
- Bak het spek, dat in blokjes werd gesneden, krokant in een klein klontje Solo. Kruid met peper. Schep de spekblokjes uit de pan en hou bij in de lauwe oven.
- Snij de spruitjes in twee. Laat ze even opbakken in een klontje Solo. Voeg een mespuntje muskaatnoot toe. Voeg dan de gekookte kastanjes toe. Laat 3 minuten zacht bakken tot alles warm is.
- Giet de azijn en het water in de pan waarin het spek gebakken werd. Schraap over de bodem om alle smaakstoffen los te maken. Laat het vocht even inkoken.
- Meng spruiten, kastanjes en aardappelen. Strooi het spek uit over de warme salade. Overgiet met het kookvocht uit de pan. Werk af met fijngehakte platte peterselie.
Tip
Wie er echt een feest van wil maken, kan nog wat gebakken chipolataworstjes toevoegen.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door cuisinefun op 29 oktober 2012 om 18u42
Heb dit voor bezoek vegetarisch klaar gemaakt en heb het spek vervangen door gebakken blokjes quornfilet !
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?