Recept 55***** (1 stem)

Lauw slaatje van scampi's met gekorste Parmaham.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Salade

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereidingswijze:
  2. De vinaigrette maken met de olijfolie, aceto balsamico, citroensap, peper en zout. Koel bewaren. De ham in een oven van 180° C. gedurende ongeveer 5 minuten drogen tot de ham krokant is en makkelijk breekt. De pijnboompitten kleuren in een pan met antikleeflaag en opletten dat de ze niet te bruin worden. De zure room aanlengen met wat water, op smaak brengen met een mespuntje cayennepeper en zout, en juist voor het opdienen de gesnipperde bieslook toevoegen. De sla wassen, drogen en op het laatste moment door de vinaigrette wentelen. De sla met behulp van een stalen ring in het midden van grote borden schikken. Bestrooien met pijnboompitjes en de gebroken parmaham. De scampi's pellen, kruiden met peper en zout en langs beide zijden kort bakken. Rondom de sla een cirkel van zure room gieten. De scampi's in de room leggen en onmiddellijk opdienen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie