Lauw lenteslaatje

Tover de lekker verse lentegroenten in 1-2-3 om tot een veelkleurig lenteslaatje barstensvol smaak. Hier word je zeker en vast vrolijk van!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. - Maak de peultjes schoon. Was de courgette, snijd in plakjes en halveer die. Maak prei schoon en snijd ik dunne ringen Was en halveer de kerstomaatjes. - Pel en pers de knoflook. Hak de kruiden fijn. - Rooster de pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin. - Klop een dressing van de azijn, Solo, mayonaise, kruiden, geperste knoflook. Zout naar smaak. - Kook de krieltjes beetgaar. - Breng in een ruime pan water aan de kook (met zout), kook de peultjes 3 minuten. Voeg vervolgens de courgette erbij en kook nog 1 minuut. - Doe de preiringen in een vergiet en giet de gekookte courgette en krieltjes boven de prei af. - Schep de groenten met de krieltjes en de dressing door elkaar. Schep ten slotte de tomaatjes, stukjes feta en pijnboompitten erdoor. - Serveer met een donkerbruin stokbrood. Voeg eventueel ook wat groene sla naar keuze toe.

Tip

Voeg de dressing pas net voor het opdienen aan je lenteslaatje toe. Zo blijft alles lekker knapperig.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?