La­sag­net­te met to­maat, spi­na­zie & ri­cot­ta heerlijk vegetarisch

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dit gerecht te snel bereiden op 30 minuten en.... als je de tomatensaus en de pesto op voorhand al bereidt kun je nog sneller aan tafel. En eens een dagje vegetarisch is prima toch???
  2. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Bak 1 teen knoflook 2 min. mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de suiker, peper en zout. Laat de tomatensaus met de deksel op de pan 30 min. stoven op laag vuur.
  4. Doe ondertussen de rest van de knoflook met de pijnboompitten in de vijzel. Wrijf tot een gladde massa. Voeg de basilicumblaadjes toe en wrijf ze tot een puree. Schep in een kom en voeg de rest van de olie toe. Roer tot pesto. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt de pesto ook met de staafmixer maken. Voeg een handje spinazie toe aan de tomatensaus en laat slinken. Herhaal tot alle spinazie op is. Voeg de cherry tomaten toe.
  5. Snijd de lasagnebladen in de lengte in 4 linten. Kook de pasta in 4 min. beetgaar. Roer de pasta-linten met een pollepel los. Giet af, doe terug in de pan en schep om met de tomaten-spinaziesaus. Verdeel over 4 borden en schep de pesto erbij. Garneer met een paar schepjes ricotta.
  6. Tip
  7. Je kunt de tomatensaus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. De pesto kun je zelfs 1 week van tevoren bereiden. Schenk een laagje olijfolie over de pesto en bewaar afgedekt in de koelkast.
  8. Bron Allerhande 2011

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?