Recept 55***** (1 stem)

Lasagnette met romige tomatensaus en frisse salade

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  2. Pel de knoflook en ui. Snipper de ui fijn. Snij de courgette in kleine stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan, pers de knoflook en bak de knoflook met de ui licht aan. Voeg het gehakt toe en bak het al roerend los. Roerbak de courgette 1 minuut mee.
  4. Voeg het bouillonketeltje toe aan het gehakt met courgette en meng dit goed. Blus af met 200 ml water en voeg de saus en de roomkaas toe. Verwarm en roer zachtjes tot de roomkaas volledig is gesmolten. Voeg als laatste de lasagnette toe. Roer het geheel goed door en schep het over in een ingevette ovenschaal. Plaats de lasagnette voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Snijd intussen de tomaten en de komkommer in stukjes en de sjalotjes fijn . Maak de salade af met de vinaigrette.
  6. Laat de lasagnette 5 minuten afkoelen voor het opdienen. Serveer de lasagnette samen met de frisse salade.
Tip

Serveer de salade met een zelfgemaakte vinaigrette van 2 el olijfolie, 1 el balsamico azijn, 1 mespuntje Dijon mosterd en verse peper. Doe de ingrediënten in een (confituur)potje met deksel en schud stevig tot je een egale saus hebt.

* lasagnette zijn kleine lasagnebladen, vaak aan één kant geribbeld om te voorkomen dat de bladen aan elkaar plakken. Andere pastasoorten die geschikt zijn voor dit gerecht zijn: Festonelle, Pantacce en Mafalda Corta of gebroken dunne lasagnebladen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie