Recept 05 (0 stemmen)

LASAGNE

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de courgettes in dunne schijfjes. Verhit in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag een eetlepel (20 gram) Fama. Voeg de courgette toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de courgettes kort aan. Voeg tijdens het bakken eventueel nog wat extra Fama toe. Haal de courgettes uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C. Laat een klontje Fama smelten in een grote pan. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en fruit ze 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het 5 minuten mee, maak het gehakt met een vork los. Voeg de tomatenblokjes, gezeefde tomaten en een bouquet garni toe. Breng op smaak met cayennepeper, versgemalen peper en zout. Laat de saus ongeveer 15 minuten inkoken. Voeg aan het eind van de kooktijd extra basilicum blaadjes toe.
  3. Leg de lasagnevellen in een grote pan kokend, gezouten water. Voeg een klontje Fama toe en kook de vellen ongeveer 2 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de lasagnevellen uitlekken en leg ze op een schone theedoek. Meng de ricotta met het ei en 50 g geraspte mozzarella en melk. Kruid met versgemalen peper. Beboter een grote gratineerschaal en maak laagjes van achtereenvolgens een paar lasagnevellen, tomatensaus, plakjes courgette en de ricotta. Herhaal deze volgorde en eindig met een laagje courgette. Bestrooi de lasagne met de resterende mozzarella en laat de lasagne in de oven in 25 tot 30 minuten gaar worden. Serveer direct met een frisse salade of stukje brood

Bron: FAMA

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?