Recept 35*** (2 stemmen)

Lasagne

Dit is een recept van

tijd
100 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De lasagne bolognese is dé klassieke lasagne zoals we die allemaal kennen. Je kunt hem natuurlijk kant-en-klaar kopen of van een pakje maken. Maar niks gaat er boven deze zelfgemaakte lasagne!
  2. Voorbereiding
  3. Pel de uien en snipper ze. Was vervolgens de peen en de bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes. Pers de gepelde knoflook hierover uit.
  4. Verwarm de oven ook voor op 180 graden celcius.
  5. Bereiding
  6. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui met het gehakt en de knoflook rul. Voeg al snel de rest van de groente toe zodat deze mooi mee kan garen.
  7. Als het gehakt mooi rul is kun je de blikken tomatenblokjes toevoegen samen met de kruiden en wat peper en zout. Roer het mengsel goed door en laat het iets inkoken.
  8. Breng een pan water aan de kook met een klein scheutje olijfolie en kook hierin de lasagnebladen volgens de beschrijving gaar.
  9. Voor het maken van de Bechamelsaus pak je een andere pan en smelt hierin de boter. Voeg vervolgens de bloem toe zodat er een mooie dikke pasta ontstaat. Deze pasta noemen we een roux en zorgt ervoor dat de melk straks dik wordt als een saus.
  10. Voeg de melk dan ook langzaam toe terwijl je goed blijft roeren, er ontstaat nu een gladde saus. Roer door deze saus de pesto en laat hem een minuutje of 3 doorkoken.
  11. Vet een ovenschaal in, schenk hierin een klein laagje vleessaus in en leg hierop een laagje lasagnebladen. Vervolgens maak je laagjes van vleessaus, bechamelsaus en lasagnebladen. De laatste laag is er één van bechamelsaus met daarover de geraspte kaas.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door winnie1980 op 12 mei 2014 om 17u39

Lijkt me hele lekkere lasagne. Ik probeer hem zeker eens uit. Blij om een recept te vinden, waarin met vers gemaakte sauzen wordt gewerkt!

Gepost door thijssea op 30 augustus 2014 om 08u18

Dank je wel Winnie

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie