Ingrediënten voor 4 personen
- 6 verse tomaten
- 400 ml passata
- 600 gr kippengehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 koffielp sambal oelek
- 1 takje verse oregano
- provencaalse kruiden
- 1 blikje tomatenpuree
- zout & peper
- 1l melk,
- 90 gr boter
- 90 gr bloem
- lasagne vellen
- geraspte kaas
Bereidingswijze
- - bak het gehakt rul en voeg er ui, knoflook, peper en zout toe.
- - pel de verse tomaten en snij in stukjes en doe het bij het gehakt.
- - voeg de passata ook toe.
- - doe de kruiden erbij, oregano , provencaalse kruiden en de sambal en laat ongeveer 40 min sudderen.
- - mix de saus.
- - maak ondertussen de witte saus.
- - smelt de boter en voeg de bloem toe, laat even bakken en doe er geleidelijk de melk aan toe, kruid de saus.
- - neem een grote oven schaal of enkele kleine schalen; vb van alluminium.
- - Doe er eerst tomatensaus in, dan een laag lasagne vellen, witte saus, tomatensaus....enz. eindigen met de witte saus.
- - strooi er geraspte kaas over.
- - doe er alluminiumfolie over en zet 60 min in de oven.
- - als het klaar is nog even gratineren onder de grill.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?