Lasagne van pladijs en fijne groentjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt 1 eetlepel boter in een kookpan en voeg de groentereepjes toe. Laat gedurende 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout en leng aan met de groentebouillon en 1 dl lichte room. Meng er het kruidentuiltje onder en breng aan de kook. Dek af en laat gedurende 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
  2. Breng ondertussen de visbouillon aan de kook. Leg er de pladijsfilets in en laat gaar worden op een zacht vuur. Haal de visfilets uit de pan.Bereiding saus:
  3. Smelt 4 eetlepels boter in een kookpan en voeg de bloem toe. Roer goed op en laat even sudderen. Giet er de visbouillon bij en roer tot een gladde saus. Leng aan met de rest van de room en laat even doorkoken. Kruid met peper, zout, het paprikapoeder en cayennepeper naar smaak.
  4. Schep de helft van het groentestoofsel in een rechthoekige schotel. Dek af met vellen lasagne. Schik de helft van de pladijsfilets op de lasagne en schep er 1/3 van de saus over. Strooi er wat gemalen parmezaan over en vervolg met een laagje lasagne, de rest van de groentjes en opnieuw lasagne. Verdeel daarop de rest van de visfilets en nogmaals 1/3 van de saus. Strooi er opnieuw wat parmezaan over en leg er nog een laag lasagnevellen bovenop. Eindig met de resterende vissaus.
  5. Strooi er tot slot nog wat parmezaan over en schuif de schotel gedurende 35 à 40 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.Eet smakelijk.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?