Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Een lekker recept uit de Italiaanse keuken, lasagne rolletjes. Deze lekkere rolletjes van spinazie- lasagnevellen zijn gevuld met lente ui, tonijn, monchou, knoflook en parmezaanse kaas. Het presenteert erg grappig als je ze rechtop in een ovenschaal serveert. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon stapelen.
  2. Begin met het opzetten van een pan water om hier de lasagnevellen in te koken tot ze beetgaar zijn. Verwarm ook de oven voor op 180 graden. Terwijl je de pan water aan de kook brengt begin je met het maken van de vulling voor in de rolletjes. Snijd de knoflook en de lente ui in kleine stukjes. Laat de tonijn even uitlekken en “prak” deze met een vork tot kleine stukjes.
  3. Meng vervolgens de monchou met twee eieren, 100 gram parmezaanse kaas en wat zout en peper. Roer dit goed door elkaar en voeg daarna de uitjes, stukjes tonijn en het knoflook toe. Roer het nogmaals goed door elkaar.
  4. Wanneer het water kookt, kook je de lasagnevellen beetgaar in ongeveer 2-3 minuten (hangt af van welke vellen je gebruikt). Dep ze vervolgens even droog met een schone theedoek om ze vervolgens in te smeren met de vulling. Rol ze op en zet ze rechtop in een hoge ovenschaal. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon neerleggen. Dat is zelfs nog wat handiger als je dit gerecht maakt voor minder dan vier personen, dan hoef je namelijk niet de hele ovenschaal te vullen.
  5. Je kunt, na keer oprollen, het lasagnevel doormidden snijden en van één vel twee rolletjes maken. Of je rolt hem verder op en maakt er één rol van.
  6. Wanneer je alle lasagnebladen hebt gehad, strooi je de overige parmezaanse kaas eroverheen en zet je de schaal in de oven voor circa 15 minuten. Ondertussen kun je er een heerlijke tomatensalsa bij maken voor een lekker frisje en/of een lekkere bruschetta.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?