Recept 25** (1 stem)

Lasagne met witte selder en tomatensaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

PASTA

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - Snipper de peterselie fijn.
  2. - Snij het voetje van de selder, verwijder de bladeren en schraap de selder om de nerven te verwijderen. Snij in blokjes van 1 cm.
  3. - Breng 1 L water aan de kook in een grote kookpot samen met 2 bouillonblokjes en het blaadje laurier. Voeg de selderblokjes toe en laat 10 min. koken. Giet af, vang 2,5 dl van het kookvocht op en verwijder het laurierblad.
  4. Bereiding
  5. ()
  6. (20 min. + 25 min. in de oven)Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even drogen op het vuur. Giet er al roerend de melk en de opgevangen bouillon bij. Laat op het vuur staan en roer tot de saus gebonden is.
  7. Meng met het tomatenconcentraat en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng de selderblokjes en de fijngesnipperde peterselie onder de saus.
  8. Wrijf een ovenschotel in met wat olijfolie. Plaats de lasagnevellen naast elkaar en verdeel er een laagje saus over. Leg er daarna een sneetje gekookte ham over. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus.
  9. Meng de geraspte kaas met het paneermeel en verdeel over de ovenschotel.
  10. Zet in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
  11. Afwerking
  12. Serveer onmiddellijk met een stukje stokbrood.
  13. Tip
  14. U kan de lasagne ook op voorhand klaarmaken en op
  15. het moment zelf ± 40 min. opwarmen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?