Lasagne met prei en gehakt

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid het gehakt met pezo en nootmuskaat. Bak het rul in een beetje solo.
  2. Kuis de prei (1kg waarvan je enkel het wit gebruikt), snij in stukken en laat garen. Giet af en laat uitlekken.
  3. Bechamelsaus:
  4. In totaal 750ml nodig.
  5. Om de saus te maken heb je nodig : 3/4l melk, 112 gr bloem, 112 gr solo, pezo en nootmuskaat
  6. Smelt de vetstof op volle kracht, roer er de bloem onder. Kook ondertussen de melk ongeveer 4 min. en giet deze bij de bloem. Goed roeren.
  7. Meet 1/3de van de saus af en roer daar de prei onder.
  8. Gebruik een grote rechthoekige ovenschotel.
  9. Laag 1: prei in bechamelsaus
  10. Laag 2 : lasagnebladen
  11. Laag 3 : gehakt
  12. Laag 4 : lasagnebladen
  13. Laag 5 : bechamelsaus
  14. Laag 6 : lasagnebladen
  15. Laag 7 : prei in bechamelsaus
  16. Laag 8 : lasagnebladen
  17. Laag 9 : gehakt
  18. Laag 10 : lasagnebladen
  19. Laag 11 : bechamelsaus
  20. Afwerken met gemalen kaas.
  21. De schotel 35min in de voorverwarmde oven zetten op 200°C en 't is klaar!

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Lacey_vds op 15 december 2012 om 17u55

wat is pezo eigenlijk?

Gepost door Lacey_vds op 15 december 2012 om 18u00

gevonden peper en zout dus :p

Hoeveel sterren geef jij dit recept?