Lasagne met prei en gehakt
Fan van lasagne? Dan wordt deze versie met prei en gehakt vast je nieuwe favoriete recept. Die lukt gegarndeerd altijd, en restjes zijn er nooit!
60 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr gemengd gehakt
- 600 gr prei in bechamelsaus
- 500 ml bechamelsaus
- lasagnebladen
- pezo
- nootmuskaat
- gemalen kaas
- solo
Bereidingswijze
- Kruid het gehakt met pezo en nootmuskaat. Bak het rul in een beetje solo. Kuis de prei (1kg waarvan je enkel het wit gebruikt), snij in stukken en laat garen. Giet af en laat uitlekken. Bechamelsaus: In totaal 750ml nodig. Om de saus te maken heb je nodig : 3/4l melk, 112 gr bloem, 112 gr solo, pezo en nootmuskaat Smelt de vetstof op volle kracht, roer er de bloem onder. Kook ondertussen de melk ongeveer 4 min. en giet deze bij de bloem. Goed roeren. Meet 1/3de van de saus af en roer daar de prei onder. Gebruik een grote rechthoekige ovenschotel. Laag 1: prei in bechamelsaus Laag 2 : lasagnebladen Laag 3 : gehakt Laag 4 : lasagnebladen Laag 5 : bechamelsaus Laag 6 : lasagnebladen Laag 7 : prei in bechamelsaus Laag 8 : lasagnebladen Laag 9 : gehakt Laag 10 : lasagnebladen Laag 11 : bechamelsaus Afwerken met gemalen kaas. De schotel 35min in de voorverwarmde oven zetten op 200°C en 't is klaar!
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Lacey_vds op 15 december 2012 om 18u55
wat is pezo eigenlijk?
Gepost door Lacey_vds op 15 december 2012 om 19u00
gevonden peper en zout dus :p
Hoeveel sterren geef jij dit recept?