Recept 05 (0 stemmen)

Lasagne met kabeljauw en paprikasaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Pasta

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 3 eetlepels olijfolie
  3. 1 ui, gesnipperd
  4. 2 tenen knoflook, fijngehakt
  5. 3 rode paprika`s, in stukjes
  6. 4 tomaten, in stukjes
  7. 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  8. 1 courgette, in plakken
  9. 250 g lasagnevellen
  10. 500 g kabeljauwfilet, in blokjes
  11. 1 bol mozzarella, in plakken
  12. 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
  13. Bereiding:
  14. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en schep de ui, knoflook, paprika, tomaat en Italiaanse kruiden erdoor. Smoor de groenten afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar en pureer ze met een staafmixer tot een rulle saus. Voeg eventueel een scheut water toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
  15. Bestrijk de plakken courgette met olijfolie en bak ze in een hete grillpan bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper.
  16. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep wat paprikasaus op de bodem van een ingevette lasagneschaal. Leg hierop een laag lasagnevellen. Strijk een kwart van de saus erover uit en verdeel de helft van de kabeljauw erover. Strooi er zout en peper over, verdeel de helft van de courgetteplakken erover en dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal deze volgorde nog een keer en strijk de rest van de paprikasaus uit over de laatste laag lasagnevellen. Dek af met de plakken mozzarella en strooi de Parmezaanse kaas erover.
  17. Schuif de schaal een richel onder het midden in de oven en bak de lasagne in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?