Lasagne met groenten en feta

11 (11)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • Solo Vloeibaar
    3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 500 g gebruiksklare groentejulienne (voor soep)
  • 1 afgestreken eetlepel tijm
  • 700 ml tomatenpuree
  • 200 g feta
  • peper en zout
  • 500 ml bechamelsaus
  • 14 droge, voorgekookte lasagnebladen (250 g)
  • 75 g geraspte gruyère

Bereidingswijze

  1. Bak de groenten 5 minuten op een zacht vuur in Solo Vloeibaar. Kruid met tijm en roer. Voeg de tomatenpuree toe en laat 15 minuten sudderen op een heel laag vuur.
  2. Neem de pan van het vuur en voeg de fetablokjes toe. Roer en kruid naar smaak.
  3. Hou 200 g bechamelsaus apart.
  4. Gebruik de rest van de bechamelsaus voor de lasagne: strijk wat saus op de bodem van een ovenschotel. Leg er 2 met bechamelsaus bestreken lasagnebladen op en bedek met groentesaus.
  5. Leg er opnieuw 2 met bechamelsaus bestreken lasagnebladen op en ga door tot alle ingrediënten op zijn.
  6. Eindig met 2 lasagnebladen. Giet er de achtergehouden bechamelsaus over en bestrooi met geraspte kaas.
  7. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de bovenlaag mooi goudbruin kleurt. Laat 5 minuten rusten.

Tip

Serveer met knapperig stokbrood en een groene salade.

Vervang de gruyère door geraspte geitenkaas voor een heel originele lasagne.

Advertentie

Reacties (13)

Gepost door Linda1959_2 op 04 november 2016 om 11u44

5

Gepost door Solo op 15 november 2016 om 15u51

Hoi Linda, bedankt om ons een dikke 5 te geven voor dit recept. Laat de andere recepten jou ook nog smaken. Groetjes, Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?