Recept 55***** (2 stemmen)

Lasagne met gehakt, aubergine en ricotta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zelf lasagne maken

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine in blokjes. Pel en versnipper de ui.
  2. Verwarm de margarine in een koekenpan en fruit er de ui in. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg de aubergineblokjes toe en roer alles even om.
  3. Voeg dan de pastasaus toe en laat 5 minuten pruttelen. Schep vervolgens de ricotta door de saus. Breng de saus eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  4. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met laagjesaus. Bedek de saus met lasagnevellen en schep daarop weer een laagje saus. Vul de schaal zo verder, met om en om lasagnevellen en saus.
  5. Eindig met een laagje saus en maak het gerecht af met de geraspte kaas.
  6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de lasagne 40 tot 45 minuten.

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door nancy louage op 24 oktober 2016 om 15u29

Is het mogelijk om de Bertoli pastasaus te vervangen door een tomatensaus zelf te bereiden?

Gepost door Solo op 25 oktober 2016 om 13u36

Hoi Nancy, bedankt voor jouw bericht. Deze pastasaus van bertolli, kan je zeker vervangen door een zelf gemaakte saus naar wens. Je kan altijd een recept een beetje aanpassen, als een bepaald ingrediënt jou minder smaakt. Geniet nog van de Solo-gerechten! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?